Rolul si initiativa infiintarii Clusterului CERMAND

Organizarea clusterului

Avand in vedere tranzitia la care urmeaza a face fata sectorul energiei in etapa “n-ZEB” prin

  • integrarea in cladiri a surselor de producere a energiei si
  • realizarea de platforme “n-ZEB” in care se inlocuiesc sursele clasice cu surse regenerabile,

necesitatea investitiilor inovatoare –  bazate pe cercetare aplicata si dezvoltare de noi solutii ICT- conduce la infiintarea unui  Cluster Inovativtransectorial ca oportunitate sustinuta de programele si strategiile europene.

In consecinta, CLUSTERUL ENERGIEI REGENERABILE LA DUNARE SI MAREA NEAGRA  ca parteneriat intre companii din domeniul industriei SRE, Universitati si Institute de Cercetare, autoritati locale si mediul patronal si asociativ va defini un cadru de colaborare si dezvoltare membri in sectoarele energie -mediu. Activitatea partenerilor  se desfasoara integral sau partial  in domeniile de producere si comercializare energie din surse regenerabile cu aplicabilitate in domeniul microgenerarii  distribuite de energie (generarii energiei in centrale de puteri mici si micro amplasate la locul de consum).

Denumirea: CLUSTERUL ENERGIEI REGENERABILE LA DUNARE SI MAREA NEAGRA

Acronim – limba romana: CERMAND / M-DRIDMANModelede dezvoltare regionalaa industriei regenerabilela Dunare si Marea Neagra

Acronim – limba engleza: BLES&DRC / BLES&DREAM ( BleckSea& Danubian  Renewable Energy Area Models)

Dezvoltarea Clusterului urmeaza a se  face in trei faze:

  • in prima faza Clusterul va acoperi Regiunea de sud a Romaniei (Oltenia, Muntenia, Dobrogea) si se vor dezvolta parteneriate cu entitati din Macroregiunea Dunarea (Germania, Austria, Croatia, Bulgaria s.a) cu care membrii  fondatori ai Clusterului au déjà  relatii de colaborare.
  • In fazele 2 si 3 Clusterul va urma o dezvoltare la nivelul Macroregiunii Dunarea si la nivelul Macroregiunii Marea Neagra prin extinderea colaborarii cu toate tarile din aceste macroregiuni.
Mesajul va fi închis după 20 s
Loading Ajax